+45 40 767 444
Kvalitetshudplejeserie

LÆSØ SALTCARE

Baseret på restlagen fra saltsydningen på Læsø.

Den originale

Læsø Saltcare produkter

Læsø salt på tube

Hudpleje baseret på restlagen fra saltsydningen på Læsø.

Kvalitetshudplejeserie til dig, der vil pleje din hud med naturlig hudpleje uden tilsætning af parfumer og parabener. Det høje saltindhold og de naturlige mineraler har en fantastisk effekt især på tør og irriteret hud og hårbund.

I samarbejde med farmaceuter og dermatologer har vi udviklet en hud – og hårplejeserie, Læsø Saltcare. Vi har lagt vægt på at lave så skånsomme præparater som muligt. Vores produkter indeholder hverken farvestoffer, parfume eller parabener. Derfor er cremer og shampoo velegnet til de fleste hudtyper – ikke mindst til tør, rød og skællende hud

Læsø Saltcare

Hudpleje med salt

Ideen

Salt renser og desinficerer. Derfor en hudplejeserie med restlagen som indeholder ca. 27% salt.

Filosofi

Så enkelt som muligt, så rent som muligt. Ingen parabener, farvestoffer eller parfume.

Made in Denmark

Vores produkter bliver produceret i Nordjylland. Vi forsøger så vidt muligt at støtte lokalt.

Saltsydning på Læsø

LÆSØ SALTCARE – MADE IN DENMARK

Saltsydning på Læsø

På den sydlige del af Læsø – Rønnerne – er der dannet saltvandsholdige lommer, hvorfra saltholdigt vand bliver pumpet op.

Det vand bliver j hældt op i store jernpander og bliver så varmet op til ca 70 grader. I løbet af et døgn krystalliserer saltet og falder så til bunds i sydepanden. Herefter bliver saltet taget op og lagt i kurve, hvor det drypper af og sidenhen bliver lagt til tørre.

Saltsydningen er et gammelt erhverv på Læsø, som lå stille i flere hundrede år. I1991 bliver saltsydningen igen mulig på Læsø og er i dag en af de største virksomhedssucceser på øen.

Restlagen – brinen, som den egentlig hedder – indeholder nu ca 27% salt, samme koncentration som man finder i Det døde Hav i Israel. Derudover indeholder Læsøs restlage: magnesium, calsium, jod og andre gode mineraler.

Fakta om Læsø

Læsø ligger 1,5 times sejlads fra Frederikshavn ude i Kattegat. Øen er relativ stor 21 km lang og 12 km bred.

Faktisk en anelse større en Samsø. Indbyggertallet er ca. 1800 mennesker. 75¾ af øen er dækket af natur.

Hvide strande, store lyngarealer, skov, marker og så de fine enge på Rønnerne. Floraen er fantastisk på Læsø. Kantareller, kødædende planter, salturt (kveller), vilde orkideer, blomster, porse og meget andet. Gran, birk, eg, fyr og enebær findes overalt.

Faunaen byder på mange ynglende fugle. I foråret er der en kakafoni af fuglelyde. Traner, strandskader, viber, regnspover, klyder og edderfugle er blot et lille udpluk. Rådyr, dådyr, ræv, harer og fasaner er tit at træffe, når man kommer cyklende på Læsø. Der er sæler, jomfruhummer, krabber og og manges andre dyr ved havet.

Naturen er overdådig.

LÆSØ SALTCARE

Velvære og stemning…

LÆSØ SALTCARE

Velvære og stemning…